DE VAKMAN VOOR HET EGALISEREN VAN UW HOUTEN VLOER IN UTRECHT

Zoekt u een professioneel bedrijf die uw houten vloer in Utrecht kan egaliseren? Benader dan Zeb den Uyl Vloerrenovatie. Wij hebben vele jaren ervaring met het egaliseren van verschillende typen vloeren, zo ook met het egaliseren van een houten vloer. Wij kunnen zelfs uw houten vloer egaliseren voor laminaat. In al onze werkzaamheden zijn wij snel en efficiënt waarbij wij altijd een perfect eindresultaat nastreven. Laat ons ook weten wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hierdoor kunnen wij rekening houden met uw wensen en het eindresultaat leveren dat u wenst. Namelijk een strakke, gladde en egale vloer. Tijdens het egaliseren werken wij met de beste producten en materialen voor uw houten vloer.

HOE WIJ EEN HOUTEN VLOER EGALISEREN

Als wij bij u gaan egaliseren zullen wij de ondergrond vlak en glad maken. Het is belangrijk bij een houten vloer egaliseren dat er een elastische, vezelrijke egaliseermassa gebruikt wordt. Er zal een vlakspaan gebruikt worden om de egaliseermassa aan te brengen in lagen van drie à vijftien millimeter. Het egaliseermiddel zullen wij uitstrijken in de lengterichting van de planken. Is het noodzakelijk om meerdere lagen aan te brengen? Dan zal er gewacht moeten worden tot de eerder aangebrachte laag droog is. Vervolgens zullen de eerder aangebrachte lagen geschuurd worden. Er bestaat een kans dat tijdens het spijkeren van de houten vloer het egaliseermiddel kapot springt. Om dit te voorkomen kunnen wij viltpapier gebruiken. Wilt u meer weten over het egaliseren van uw houten vloer in Utrecht? Wij beantwoorden graag uw vragen. Ook als u vragen heeft over een houten vloer egaliseren voor laminaat.

OP EEN HOUTEN VLOER MOET EEN ONDERLAAG

Doordat de meeste vloerdelen op den duur bol of hol gaan staan is het noodzakelijk dat op een houten vloer altijd een onderlaag komt. Deze onderlaag voor op de houten vloer kan bestaan uit vloeibaar materiaal en/of met plaatmateriaal. Dat is in iedere situatie weer anders. Het is daarom altijd verstandig voordat wij beginnen met het egaliseren van uw houten vloer om uw situatie goed in kaart te brengen. Door op deze manier te werken, krijgt u het gewenste resultaat en worden eventuele problemen in de toekomst voorkomen. Zo kunt u blijven genieten van uw vloer in Utrecht.

OUDE HOUTEN PLANKENVLOER

Als een houten vloer dermate beschadigd is, kan het zijn dat deze overlegd moet worden of vervangen worden. Er zijn verschillende manieren om een oneffen plankenvloer te egaliseren. Dit kan met een parketschuurmachine of in eerste instantie met een schuurmachine om de ergste oneffenheden weg te halen. Vervolgens kunnen wij de houten vloer egaliseren in Utrecht en brengen wij vloeibaar egalisatiemiddel aan met een deklaag van plaatmateriaal of in sommige situaties alleen met plaatmateriaal.

OVERIGE WERKZAAMHEDEN EGALISEREN HOUTEN VLOER

Als er uitstekende kwasten zijn, zullen wij met een beitel en een houten hamer vlakker hakken. Als er alleen geëgaliseerd wordt met plaatmateriaal zullen wij de kieren van meer dan 6 mm tussen de planken opvullen. Deze zullen in eerste instantie schoon geschraapt worden en gezogen worden. Vervolgens zullen deze vetvrij gemaakt worden met ammoniawater en na de droging zal deze gevuld worden met kunstharsmortel of een ander vulmiddel. Dit is echter alleen noodzakelijk als het plaatmateriaal niet stevig genoeg is om de kieren zonder vervormingen te overbruggen. Zoals u waarschijnlijk al merkt, komt er het één en ander kijken bij het egaliseren van een houten vloer. Het is dan ook verstandig als u een goed eindresultaat wilt dat u dit uit laat voeren door een professioneel bedrijf zoals Zeb den Uyl Vloerrenovatie in Utrecht.

VOCHTGEHALTE GELIJK KRIJGEN

Wij laten alle plaatmaterialen voor het uitvlakken met ruimte ertussen bij u thuis enkele dagen acclimatiseren oftewel conditioneren zodat wij het vochtgehalte van de platen gelijk krijgen. De volgende plaatmaterialen zijn hiervoor bruikbaar:

  • Zachtboard
  • Hardboard
  • Spaanplaat
  • Multiplex
  • Harde platen

HOUTEN VLOER EGALISEREN VOOR LAMINAAT

Als een massief parket gelegd moet worden, wordt voor een houten ondervloer in de meeste gevallen geen egaliseermiddel gebruikt. Dit zal alleen gebruikt worden bij laminaat of lamelparket. Het is mogelijk dat het egaliseermiddel kapot scheurt bij een massieve houten vloer. De reden hiervoor is dat de houten vloer nog werkt. Een goede oplossing voor een houten ondervloer is om te werken met egalisatiekorrels of platen. Het voordeel van egalisatiekorrels is dat deze de houten vloer egaal maken, ook als de ondergrond verzakt is. Ook zorgen de egalisatiekorrels ervoor dat uw vloer brandwerend wordt. Wat natuurlijk zeer belangrijk is bij een houten vloer.

ADVIES OVER EEN HOUTEN VLOER EGALISEREN VOOR LAMINAAT

Wilt u uw houten vloer egaliseren voor laminaat? Maar wilt u eerst advies ontvangen over een houten vloer egaliseren voor laminaat voordat u een professional zoals Zeb den Uyl inschakelt voor het egaliseren? Wij geven u graag meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen. Zo kunnen wij u vertellen hoeveel tijd het in beslag neemt en welke kosten een houten vloer egaliseren voor laminaat met zich meebrengt.

DE VOORDELEN VAN HET EGALISEREN VAN EEN HOUTEN VLOER

Het egaliseren van een houten vloer brengt vele voordelen met zich mee ten opzichte van een oneffen vloer. Als u kiest voor egaliseren, voorkomt u vochtproblemen en de ondervloer zal ook dicht op de nieuwe vloer zitten. Dit vermindert de kans dat het vocht zich gaat dringen tussen de twee lagen. Ook creëert een geëgaliseerde vloer evenwicht als de ondergrond absorberend is. Door een speciale primer aan te brengen wordt de vloer tevens beschermd tegen vocht. Ook zullen eventuele doorlekproblemen voorkomen worden. Door te egaliseren worden ook eventuele hoogteverschillen en gaatjes verwijderd. Tevens zal het zorgen voor een gelijkmatigere vloer. Het wordt ook makkelijker om een nieuwe vloer aan te brengen als deze geëgaliseerd is. Maar net zo belangrijk is dat de levensduur van uw houten vloer ook verlengd zal worden.  

DE KOSTEN VAN EEN HOUTEN VLOER EGALISEREN

De kosten voor het egaliseren van een houten vloer zijn afhankelijk van meerdere zaken. Wat een houten vloer egaliseren precies kost, hangt af van wat uw wensen zijn, wat voor een type vloer u heeft, welke laagdikte wij moeten aanbrengen en natuurlijk het aantal vierkante meter dat geëgaliseerd moet worden. Wilt u meer weten over de kosten van het egaliseren van uw houten vloer? Dan kunt u altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Zo weet u direct wat wij voor u kunnen betekenen en welke kosten dit met zich meebrengt. Ook kunnen wij bij u thuis langskomen om uw huidige situatie te beoordelen. Vervolgens zullen wij dan een passend advies geven over het egaliseren van uw houten vloer.

MEER WETEN OVER EEN HOUTEN VLOER EGALISEREN IN UTRECHT?