PVC VLOER LATEN LEGGEN IN UTRECHT

Het leggen van een laminaatvloer in Utrecht is een relatief simpel klusje. Echter, als u een PVC vloer wilt leggen, kunt u dit het beste uit laten voeren door een professional zoals Zeb den Uyl Vloerrenovatie. Een PVC vloer is een hoogwaardig product. Het vraagt de nodige deskundigheid om deze goed te leggen. Op het moment dat u ons inschakelt om uw PVC vloer te egaliseren en te leggen, kunt u ervan uitgaan dat u vakwerk krijgt. Voordat wij beginnen met het leggen van een PVC vloer, zullen wij eerst de vloer egaliseren voordat de PVC vloer gelegd wordt. Zoals u waarschijnlijk al weet vereist het ‘t nodige vakmanschap om een vloer vlak te egaliseren.

WAT IS EGALISEREN?

Wanneer wij uw PVC vloer egaliseren en leggen, zullen wij in eerste instantie beginnen met het egaliseren. Het egaliseren houdt in dat wij de oppervlakte vlak en gelijk maken en oneffenheden opgevuld worden. Voor PVC vloeren is het belangrijk dat er een gelijke ondergrond is. Zoals u merkt is een vloer egaliseren voor PVC noodzakelijk als u een perfect resultaat wilt. Als dit niet op de juiste manier gebeurt, kan het zo zijn dat u niet tevreden bent met uw PVC vloer en dat u voor onverwachte kosten in de toekomst komt te staan. Er zijn verschillende methodes om een vloer te egaliseren en elke methode heeft weer zijn eigen resultaat en prijs. Wij kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om een vloer te egaliseren voordat PVC gelegd wordt.

WAAROM EEN VLOER EGALISEREN VOOR PVC LEGGEN

Net als bij vele vloeren sluiten PVC vloeren ook naadloos aan op de ondervloer. Dit betekent dat eventuele oneffenheden ook direct zichtbaar zullen zijn op de PVC vloer. Daarom benadrukken wij het belang van een PVC vloer egaliseren voor het leggen. Als u uw oude vloer wilt laten renoveren, merken wij dat in 90% van de gevallen de oude vloer niet geschikt is voor het leggen van een nieuwe vloer. Maar ook bij nieuwbouw kan het voorkomen dat de cementdekvloer niet geschikt is voor het aanleggen van PVC vloeren. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een PVC strook te verlijmen op een cementdekvloer. Zoals u merkt komt er bij een PVC vloer egaliseren en leggen nog het één en ander kijken. Het is dan ook aan te raden dat u dit uit laat voeren door een professional zoals Zeb den Uyl in Utrecht.  

DE VOORDELEN VAN PVC VLOEREN

Bent u op zoek naar een vloer die de uitstraling heeft van hout of natuursteen? Maar met het gemak van kunststof? Dan zijn PVC vloeren een uitkomst. Tevens bieden PVC vloeren de volgende voordelen:

 • Zeer sterk
 • Bestand tegen slijtage
 • U kunt PVC vloeren overal leggen
 • Perfect voor vloerverwarming
 • De brandvertragende werking
 • Makkelijk in onderhoud
 • Bestand tegen vocht
 • Makkelijk schoon te houden
 • Lange levensduur

EEN RUIM AANBOD IN PVC VLOEREN

PVC vloeren zijn verdeeld in vier PVC soorten. U kunt kiezen voor click PVC met een makkelijk kliksysteem. Dit systeem is zeer makkelijk te leggen. Of gaat u voor PVC tegels die bijna niet te onderscheiden zijn van natuursteen? Ook kunt u kiezen voor PVC stroken die slijtvast zijn. Maar er is meer keuze op het gebied van PVC vloeren. U kunt zelfs kiezen voor magnetisch PVC. Welke PVC vloer u ook kiest, Zeb den Uyl in Utrecht kan uw PVC vloer egaliseren en leggen.

CLICK PVC VLOEREN

Als u gaat voor een click PVC vloer, gaat u voor een systeem dat eenvoudig te leggen is. Door de click verbinding kan uw vloer zelfs volledig zwevend gelegd worden. Hierdoor hoeft er geen gebruik gemaakt te worden van lijm. De click PVC vloer wordt gelegd op een folie of ondervloer. Het kan zelfs zo zijn dat wij uw click PVC vloer niet eens hoeven te egaliseren. Wilt u hier meer over weten? Neem dan vrijblijvend contact op met Zeb den Uyl.

PVC TEGELS ALS VLOER

Een groot voordeel van PVC tegels is dat deze een prachtige en duurzame vloer opleveren met een zeer mooie uitstraling. Daarnaast zijn PVC tegels ook nog eens slijtvast. Dit is dan ook de reden dat veel bedrijven in Utrecht kiezen voor PVC tegels als vloer. Echter merken wij als trend dat ook meer particulieren steeds meer kiezen voor PVC tegels. Het is echter niet aan te raden om PVC tegels zelf te leggen. De reden hiervoor is dat een vakman de ondergrond moet egaliseren als u kiest voor PVC tegels.

PVC STROKEN ALS ALTERNATIEF VOOR LAMINAAT

Als u een alternatief zoekt voor laminaat, is een PVC vloer uitermate geschikt. Deze is slijtvast en makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Als u kiest voor deze PVC vloer zal deze gelegd worden met kunststof stroken. Beter bekend als PVC stroken. Het voordeel van deze strook is dat deze flexibel is en de afmetingen heeft van een laminaatplank. Kiest u voor een PVC vloer dan kunt u ervan uitgaan dat deze jaren meegaat.

MAGNETISCH PVC

Magnetisch PVC is gemaakt van magneetfolie waar wij magnetische PVC stroken op leggen. Dit is een zeer innovatief systeem. De voordelen van Magnetische PVC vloeren zijn:

 • Geluidsreducerend
 • Zeer comfortabel
 • Makkelijk in onderhoud
 • Geschikt voor vloerverwarming

WERKWIJZE PVC VLOEREN

In de meeste gevallen is het noodzakelijk om de ondervloer te egaliseren. Nadat dit gebeurd is, zullen wij starten met het leggen van een PVC vloer in Utrecht. Echter, voordat wij de PVC vloer leggen, is het noodzakelijk dat het egaliseren een dag droogt. Als de droogtijd voorbij is zullen wij de hele vloer schuren. Dit zorgt er namelijk voor dat alle oneffenheden verwijderd zijn. Als wij dit niet uitvoeren, bestaat er de kans dat de kleinste oneffenheden doortekenen in uw PVC vloer. Op het moment dat uw vloer geschuurd en gezogen is, zullen wij – mits dit nodig is – een lijmlaag aanbrengen waarop wij uw PVC vloer op vastlijmen. Als dit voltooid is, zal de PVC vloer gewalst worden waardoor alle luchtbellen verdwijnen en de PVC vloer strak in de lijm komt te zitten. Ook zullen wij de de randen afkitten, zodat u zo snel mogelijk kan genieten van uw PVC vloer.