VLOER EGALISEREN IN UTRECHT

Uw vloer egaliseren in Utrecht? Als u een oppervlakte vlak of gelijk maakt, bent u aan het egaliseren. Dit kan dus ook bij uw ondervloer. Het is zeer belangrijk om, voordat u een nieuwe vloer aanlegt, de ondervloer te egaliseren. Als u dit niet of onjuist uitvoert kan het zijn dat u voor onverwachte kosten komt te staan als de ondervloer niet goed ge√ęgaliseerd is. U kunt op verschillende manieren uw ondervloer laten egaliseren. Hierbij heeft elke manier zijn eigen resultaat en kosten. Zeb den Uyl Vloerrenovatie maakt al geruime tijd gebruik van het product egaline. De reden hiervoor is dat wij ervaren dat als egaline op de juiste manier wordt toegepast, het een prachtig resultaat geeft. Ook is dit product betaalbaar, wat u weer kosten scheelt.

DE REDEN OM TE EGALISEREN

Omdat vele vloeren naadloos aansluiten op de ondervloer zullen alle oneffenheden in de ondervloer direct zichtbaar zijn op de nieuwe vloer. Het is dan ook zeer belangrijk dat u de ondervloer laat egaliseren. Kiest u voor een renovatie van uw vloer? In 90% van de gevallen zal blijken dat de oude vloer niet geschikt is voor het direct aanleggen van een nieuwe vloer. Ook kan het bij nieuwbouw voorkomen dat de cementdekvloer niet geschikt is om de vloer aan te leggen die u wilt. U kan bijvoorbeeld niet een PVC strook verlijmen op een cementdekvloer. Zoals al u merkt zijn er tal van redenen om een vloer of ondervloer te egaliseren. Heeft u vragen over egaliseren? Dan beantwoorden de specialisten van Zeb den Uyl in Utrecht graag uw vragen.

EGALINE VOOR UW ONDERVLOER

Egaline is een product dat van iedere slechte ondervloer een vlakke en egale vloer zal maken. Egaline is een soort vloeicement waar kunststoffen aan toegevoegd zijn. U kunt kiezen uit meerdere egalines om mee te egaliseren. Zo kunt u voor egaline kiezen die geschikt zijn voor cement dekvloeren, anhydriet vloeren, betonvloeren of houten vloeren. U kunt de keuze en het aanbrengen ook overlaten aan de vakmensen van Zeb den Uyl. Een van de belangrijkste zaken is de hechting aan de ondergrond en deze verschilt bij ieder type ondervloer. Ook is het belangrijk om te weten dat u Egaline niet zomaar op een ondervloer aanbrengt. Wilt u ook uw ondervloer egaliseren? Zeb den Uyl in Utrecht verzorgt dit graag voor u.

LAAT HET EGALISEREN UITVOEREN DOOR EEN VAKMAN

Veel bedrijven die egaline verkopen geven aan dat dit product verwerkt kan worden door de gemiddelde klusser. Echter raden wij aan dat als u wilt dat dit goed gebeurt, u dit laat uitvoeren door de vakmensen van Zeb den Uyl in Utrecht. Dit adviseren wij omdat er bij de verwerking van egaline het een en ander komt kijken. Zo hebben de kleinste handelingen al veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Als u een ondervloer wilt egaliseren, wilt u toch ook een perfect resultaat?

image

DE VERWERKING VAN EGALINE VOOR UW ONDERVLOER

Als u een ondervloer laat egaliseren door Zeb den Uyl in Utrecht, verwerken wij de egaline op de volgende manier. Ten eerst bereiden wij de ondervloer voor. De eerste stap in het egaliseren is dat wij een vochtmeting uitvoeren. Als deze stap overgeslagen wordt, is er een kans dat er niet tijdig geconstateerd wordt dat er teveel vocht in de ondervloer zit. Dit kan in de toekomst voor problemen zorgen. Op het moment dat er een te hoog vochtpercentage in de ondervloer zit, zal de egaline zich moeilijk kunnen hechten aan de ondervloer. Hierdoor bestaat de kans dat de egaline los gaat laten. De grootste concentratie van het vocht zit in het bovenste gedeelte van de ondervloer. Hierdoor zullen wij ook eerst de ondervloer schuren waardoor het vochtpercentage omlaag zal gaan. Als wij constateren dat het vochtpercentage in de ondervloer in orde is, zullen wij de aansluiting tussen de vloer en muren afsteken. Vervolgens zullen wij de gehele vloer stofvrij maken en hiervoor gebruiken wij een speciale stofzuiger. Als allerlaatste stap bereiden wij de ondervloer voor door te controleren op scheuren en gaten. Doordat egaline zeer vloeibaar is, kan het makkelijk lekkages veroorzaken. Vervolgens zal er een speciale primer aangebracht worden zodat een goede hechting gewaarborgd is. Als de primer gedroogd is, zal het daadwerkelijke egaliseren met een spaan beginnen. Als het egaliseren van de ondervloer gedaan is, hoeft deze alleen nog een aantal uur te drogen. Ook kunt u er nog voor kiezen om de egaline vloer door ons te laten schuren zodat alle oneffenheden weg zijn.