Waarom een tegelvloer egaliseren beter is dan vervangen

Voldoet uw huidige tegelvloer niet meer helemaal aan uw wensen? Of zijn er in uw tegelvloer beschadigingen of oneffenheden waarneembaar? Dan zijn er verschillende methoden denkbaar om uw vloer te herstellen. Een voor de hand liggende oplossing lijkt om de huidige vloer te laten verwijderen, om deze te vervangen door een nieuwe vloer. In alle eerlijkheid willen wij graag aangeven dat dit lang niet altijd nodig is. Vaak blijkt dat bestaande tegelvloeren prima terug in perfecte staat kunnen worden gebracht door deze te egaliseren. Welke grote voordelen deze optie met zich meebrengt leest u hieronder.

Het financiële aspect

Een belangrijke reden om uw huidige tegelvloer te egaliseren in plaats van deze te vervangen wordt hoe dan ook gevormd door het financiële aspect. In vrijwel alle situaties is het immers zo, dat een nieuwe vloer, mede door alle bijkomende werkzaamheden en materialen, veel prijziger uitpakt dan het onderhouden of herstellen van een bestaande vloer. En om de fraaiheid van het eindresultaat hoeft u zich ook geen zorgen te maken. Een specialist als Zeb den Uyl Vloerrenovatie zorgt ervoor dat uw geëgaliseerde tegelvloer weer oogt als nieuw. Uw vloer kan er zodoende weer voor vele jaren tegenaan!

Tijd en gemak

Een element dat in deze kwestie nog wel eens wordt onderschat, is wat erbij komt kijken indien u een tegelvloer in z’n geheel laat vervangen. Oude tegels moeten worden uitgebroken en afgevoerd en nieuwe worden geplaatst. Dat dit enige tijd kan duren, mag duidelijk zijn. Samen met de nodige troep en stoffigheden, komt dit het woongenot in deze periode uiteraard absoluut niet ten goede. Als u echter uw huidige tegelvloer laat egaliseren, dan is de periode van overlast vele malen korter. De overlast zelf is bovendien veel kleiner, aangezien bij egaliseringswerkzaamheden veel minder vuil en stof wordt veroorzaakt dan bij een vloervervanging.

De ecologische voetafdruk

Dit is wellicht niet het eerste aspect waaraan u denkt bij het al dan niet vervangen van een tegelvloer. Toch is het zo dat er vele redenen zijn waarom onze huidige totale ecologische voetafdruk te hoog is. Om een bijdrage te leveren aan het verkleinen van deze voetafdruk, zou het helpen wanneer u zuinig met uw huidige materialen en bezittingen omgaat. Het niet te snel vervangen van spullen is natuurlijk een belangrijk doel. U raadt het al: voor het milieu zou het daarom simpelweg beter zijn als u uw huidige tegelvloer laat egaliseren, waardoor deze weer jarenlang mee kan, in plaats van deze te vervangen.

Conclusie

Hierboven hebben wij enkele belangrijke – en zeer rationele – redenen uiteengezet waarom het egaliseren van uw huidige tegelvloer gunstiger is dan het laten aanleggen van een geheel nieuwe tegelvloer. Schakelt u vervolgens Zeb den Uyl Vloerrenovatie in voor uw tegelvloeregalisering? Dan wordt deze ook nog eens zorgvuldig, snel en onder gunstige voorwaarden uitgevoerd. Als u hierover meer wilt weten, bel dan 030-8790392 of stuur een e-mail naar info@zebdenuyl.nl.