Het egaliseren van uw vloer

U heeft zojuist een prachtige nieuwe vloer gekocht en wilt deze graag zelf gaan leggen. Een vlakke ondergrond is dan van groot belang. Dit gebeurt door middel van egalisatie. Maar waarom dient u uw vloer te egaliseren? Wat zijn hier de voordelen van? En is dit een klus die u ook zelf kunt doen? U leest het in dit blog van Zeb Den Uyl.

Waarom moet ik mijn vloer egaliseren?

Misschien ziet u de noodzaak van een gladde ondergrond niet zozeer in en denkt u dat kleine verschillen niet uitmaken. Echter maakt dit wel degelijk uit en kan het grote problemen veroorzaken indien u geen egale ondervloer heeft. Zo kunnen er vochtproblemen in uw vloer ontstaan. Uw vloer zal tevens niet strak en gelijkmatig ogen en ook het aanbrengen van een nieuwe vloer is lastiger (door een eventuele reactie met lijmresten) . Dit resulteert erin dat uw vloer veel minder lang mee zal gaan. Wanneer u een vloer koopt, is dit veelal een dure uitgave. Uiteraard wenst u hier het liefst zo lang mogelijk van te genieten. Kiest u ervoor om uw vloer niet te egaliseren, dan gaat dit ten koste van zowel de kwaliteit als de levensduur van uw vloer. En dat is iets wat u het beste kunt voorkomen.

Vloer egaliseren, wat zijn de voordelen?

Indien u de keuze maakt uw vloer te egaliseren, levert u dit veel voordelen op. Zo oogt uw vloer strak en gelijkmatig. De vlakheid wordt verbeterd en de ruwheid wordt weggenomen. Bij egalisatie worden tevens oude lijmresten verwijderd, welke een negatieve invloed kunnen hebben op uw nieuwe vloer. Egalisatie maakt uw ondervloer sterker en beschermt deze tegen vocht. Dit alles zorgt ervoor dat u zowel de kwaliteit als de levensduur van uw vloer aanzienlijk verlengt.

Kan ik zelf mijn vloer egaliseren?

Veelal kiest men ervoor de egalisatie van de vloer achterwege te laten vanwege de ‘kosten’. Egaliseren klinkt niet als een alledaagse klus en wordt daarom vaak uitbesteed. Bij het inhuren van een speciaal bedrijf zijn hier uiteraard kosten aan verbonden. U kunt er dan ook voor kiezen uw vloer zelf te egaliseren. Let echter wel op dat u de juiste informatie voorhanden heeft om deze klus tot een optimaal resultaat te brengen.

Zet Zeb Den Uyl in voor uw vloeregalisatie!

Besteed u de egalisering van uw vloer liever uit aan een gespecialiseerd bedrijf? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij Zeb Den Uyl! Wij egaliseren betonnen vloeren, tegelvloeren, PVC vloeren, houten vloeren, laminaat vloeren en vinyl vloeren. En dat allemaal tegen een scherpe prijs. Meer weten? Neem contact met ons op!